Wat voor een aandrijfsysteem moet ik kiezen?

Last modified date

Hoe jij er voor kiest de kracht van jouw trappers over te brengen op de weg, kan een groot verschil maken. Wil jij met minder moeite vooruit komen? Hieronder nemen we verschillende manieren door om dit te bereiken.

Derailleur

De klassieke manier om moeiteloos van versnelling te wisselen. Een mooie manier om de trapkracht vloeiend op de weg over te brengen. Ook geeft De derailleur een heerlijk geluid bij het schakelen.

Ouderwetse ketting met versnellingen

De versnellingen zorgen ervoor dat jij niet te veel kracht hoeft te zetten, en het systeem is minder onderhoudsgevoelig dan de derailleur.

Ketting znder versnelling

Dit systeem is het betrouwbaarst van allemaal en de zogenoemde “fixies” zijn ook nog eens hartstikke hip. Het kan echter wel zorgen voor een vervelende heuvelopwaarts ervaring.

Stalen ketting vervangen

Je kan er ook voor kiezen om de ketting te vervangen voor een nieuwer en lichter model. Wist jij dat tot wel dertig procent van de energie die jij produceert verloren gaat in de ketting en tandwielen? Een cardan hoeft niet altijd efficiënter te zijn, maar is in ieder geval betrouwbaarder!

Tot slot

Het lichter en efficiënter maken van jouw fiets is makkelijk te doen met behulp van bovenstaande tips, maar experimenteer er vooral eens op los!

thomas