Een online winkel in fietsen beginnen

Een fysieke fietsenwinkel beginnen is een hele onderneming en je zult bij aanvang vaak een flinke investering moeten doen. Je hebt immers een bedrijfspand van een redelijk formaat nodig. Het pand moet namelijk gevuld worden met een voorraad fietsen, fietsonderdelen en allerhande fietsaccessoires om daadwerkelijk te kunnen verkopen. Wellicht moet je zelfs personeel in dienst nemen die je helpen de winkel te runnen. Heb je echter niet de financiële middelen om zulke investeringen te doen, dan zou je natuurlijk ook kunnen overwegen om een online fietsenwinkel te starten.

Dropshipping

Je hebt in het geval van een online fietsenwinkel natuurlijk de mogelijkheid om ook te werken met een eigen voorraad fietsen, onderdelen en fietsaccessoires. Dit betekent echter wel dat je alsnog een redelijke investering zult moeten maken. Zie je hier tegenop en wil je toch graag een fietsenwinkel beginnen, dan is er echter nóg een mogelijkheid. Namelijk een fietsenwinkel gebaseerd op het dropshipping principe. Bij deze optie heb je feitelijk alleen een kantoorruimte nodig. De fietsen en aanverwante producten worden namelijk bij dropshipping rechtstreeks vanuit de leverancier geleverd aan de consument.

Een perfecte werkplek

Zo’n kantoorruimte kun je tegenwoordig heel gemakkelijk en vrijblijvend huren via verschillende kanalen. Het platform van https://workaround.io/nl is hier een heel mooi voorbeeld van. Je vindt hier namelijk een heleboel verschillende locaties waar je jouw perfecte kantoor of flexplek kunt huren. Vanuit de door jouw gekozen werkplek kun jij alle binnenkomende orders verwerken en zorgen dat de bestellingen worden uitgeleverd door de leverancier.

De voordelen van een verzamelgebouw

Het allergrootste voordeel van zo’n flexibele werkplek is waarschijnlijk toch wel het feit dat het zich doorgaans in een bedrijfsverzamelgebouw bevindt. Je zit dus niet in je eentje te werken, maar met allerlei andere ondernemers onder één dak. Haal hier dan ook je voordeel uit door regelmatig met deze andere ondernemers te praten of te sparren. Op die manier breidt je jouw (zakelijke) kennissenkring zich op een ongedwongen manier uit, wat kan leiden tot mooie samenwerkingsverbanden maar misschien ook wel tot nieuwe klanten. Het zou zelfs zomaar kunnen gebeuren dat je het voltallige personeel van een van deze bedrijven mag gaan voorzien van fietsen door middel van een fietsplan.

Beginnen zonder investering

Een ander prettig voordeel van het huren van een kantoorruimte in een coworking space is dat de meeste voorzieningen doorgaans in de huurprijs inbegrepen zijn. Denk hierbij aan een gezamenlijke koffiecorner, toiletgelegenheden, belruimtes, vergaderruimtes en een algemene entree met receptie. Kortom, wil je een fietsenwinkel starten maar heb je geen grote bedragen liggen waarmee je een investering kunt doen? Overweeg dan zeker een dropshipping online fietsenwinkel.

rachele