Goed gekleed op de fiets

De gemiddelde Nederlander fietst heel regelmatig. Er wordt professioneel gesport op de fiets, recreatief gefietst en tevens is de fiets voor velen een vervoermiddel voor korte afstanden.

Tijdens professionele wedstrijden zijn er eisen met betrekking tot de kleding die gedragen dient te worden.

Maar ook voor amateurfietsers is het wenselijk om goede fietskleding te dragen.

Fietscomfort

Fietsen is erg gezond en dat is natuurlijk al een reden om deze sport te beoefenen. Het kan echter ook erg leuk zijn wanneer je ervoor zorgt dat je comfortabel fietst. De fiets zelf is daarbij uiteraard van groot belang, maar ook de kleding die je tijdens het fietsen draagt, is belangrijk. Voor dames heeft de webshop aim’n mooie en degelijke fietsbroeken te koop. In het assortiment van aim’n is er daarnaast kwalitatieve outdoor kleding te vinden waarmee je heel prettig kunt fietsen. Voor diverse weersomstandigheden is er kleding bij aim’n te koop die optimaal beschermt en tegelijkertijd lekker zit.

Te warme kleding die het zweet niet goed absorbeert, kan een fietstochtje namelijk al snel een zware opgave maken in plaats van een leuk uitje.

Op een zonnige dag is het ook verstandig om je hoofd te beschermen met een pet of zonneklep. Bij

aim’n zijn verschillende sportieve modellen te vinden. Daarnaast is het dragen van speciaal ondergoed ook een echte aanrader voor vrouwen die regelmatig langere afstanden fietsen. Het voordeel van speciaal sport ondergoed is dat er geen naden in de stof zitten die kunnen gaan schuren of irriteren tijdens het fietsen.

Behalve dat het fijn fietst met een comfortabele sport outfit, zie je er ook nog eens ontzettend

sportieve en modebewust uit.

Veiligheid

Het is druk op de Nederlandse wegen en het verkeer kan soms erg hectisch zijn. Daarom is het voornaam om bij de kledingkeuze voor op de fiets ook aan veiligheid te denken. Steeds meer mensen dragen een helm om hun hoofd te beschermen. Voor mensen die in het donker fietsen is het sterk aan te raden om lichtgevende kleding te dragen. Het liefst met reflecterende stroken zodat automobilisten je al van veraf kunnen zien. Iedere fietsers heeft zijn eigen smaak en ook het gevoel van comfort is niet voor iedereen gelijk. Ongelukken dienen zo mogelijk voorkomen te worden. Het komt erop neer dat je de kwetsbare delen van je lichaam goed beschermt en er zorg voor draagt dat andere weggebruikers je ruim op tijd zien.

rachele