Zorgen voor uw banden

Last modified date

Wilt je het zekere voor het onzekere nemen om jouw banden zo lang mogelijk mee te laten gaan? Lees dan de onderstaande tips en trucs goed door en jouw banden blijven dik in orde!

Let op het profiel van jouw band

Het profiel op de band zorgt voor een goede afvoer van water en is een van de redenen dat de band grip houdt in nat weer. Zorg dat de band gelijkmatig afslijt en er geen plekken zichtbaar zijn, anders kan het beteken dat jouw banden niet goed gemonteerd zijn. Neem bij twijfel contact op met de fietsenmaker.

Insmeren van de banden

Het insmeren van jouw banden met rubber verzorging, met name wanneer het lang droog weer is geweest doet wonderen voor de levensduur van de band. JE kan het vergelijken met bodylotion voor jouw eigen huid!

Wegzetten bij kou

Is het koud? Dan is fietsen sowieso al niet zo lekker, maar aan ijsvorming is pekel onlosmakelijk verbonden. Wilt je jouw banden dit besparen? dan heb je het ideale excuus om de trein of auto te pakken bij ijzig weer! Voor bonuspunten zet jij jouw fiets op opgepompte banden, in de schuur, en op karton weg. Dat minimaliseert de kou waaraan de banden worden blootgesteld en verminderd het oppervlakte van het rubber in contact met de barre omstandigheden.

Houd de velg in goede staat

Velgen zijn essentieel om de kracht van jouw trappers over te brengen op de weg. Maar een slechte velg, waarvan een spaak stuk is, kan funest zijn voor jouw banden. Als de spaak niet al direct door de band heen is gegaan, kan er ook nog eens een slag in het wiel komen.

Tot slot

Banden zijn het belangrijkste slijtageonderdeel op jouw fiets op misschien de remmen na. Ondanks dat te duur worden, volgens het NRC, wacht niet te lang met het vervangen van de banden!

thomas