Maak je fiets beter door deze onderdelen te vervangen!

Last modified date

Een fiets moet meer zijn dan de som van zijn delen. Wil jij je fiets efficiënter of sneller maken? Een fiets zonder ketting bijvoorbeeld? volgens het Trouw kan het en zou u er eens naar moeten kijken. Hieronder nog een aantal zaken waardoor jouw fiets straks de blits maakt.

Trappers

De goedkoopste en meest ingrijpende verandering voor jouw fietservaring! Met de trappers breng jij jouw trap energie over op de weg, kijk eens naar modellen die je vast kan klikken of waar je meer grip op hebt.

Ketting

Zoals door het artikel al werd benoemd; een ketting is niet de enige optie voor de transmissie op jouw fiets. Een cardan is bijvoorbeeld onderhoudsvrij in verhouding tot een ketting, en een band brengt de energie efficienter over!

Tandwielen

Als je dan toch aan de kettingkast moet sleutelen. De ratio van tandwielen kan een groot verschil maken in hoe hard jij moet trappen. Er zijn veel verschillende sets te koop die allemaal een andere ervaring bieden.

Tot slot

Misschien wel de beste verandering die je kan doorvoeren op jouw fiets. Het voeren van voldoende licht en zeker weten dat jij stil komt te staan wanneer jij remt zorgen dat jij je zelfverzekerd door het verkeer trapt.

thomas